Hvis du er på utkikk etter aktiviteter å gjøre på egenhånd, kan du ta en kikk på vår oversikt over aktivitetsområder. Der finner du basketballbaner, bordtennisbord, akebakker, pumptrack og veldig mye annet.

Målrettede aktivitetstilbud

Flere ulike tjenester og organisasjoner har laget aktivitetstilbud spesielt for noen grupper mennesker. De neste avsnittene viser tilbud spesielt for studenter, spesielt for mennesker med kognitive funksjonsnedsettelser og andre målrettede tilbud. 

Klikk på overskriften som passer det du leter etter, eller bla lenger ned for å finne hele aktivitetsoversikten sortert etter sjanger i stedet for målgruppe. Si fra på e-post til ane.solstuen@lillehammer.kommune.no om du vet om målrettede tilbud som mangler fra lista.

Aktiviteter ment spesielt for eldre

I Lillehammer finnes det mange tilbud spesielt ment for eldre. Noen av disse organiseres av ulike kommunale tjenester, andre organiseres av frivilligsentralen og noen organiseres av ulike frivillige organisasjoner. Dette tilbudet er samlet i oversikten over seniortilbud. I aktivitetsheftet som finnes der står både sosiale møteplasser, aktivitetstilbud, måltidsfelleskap, informasjon om transport og mye mer.

I tillegg er mye mer av tilbudet i denne oversikten åpent og interessant for voksne i mange ulike aldere.

Aktiviteter tilpasset mennesker med demens

Lillehammer kommune tilbyr ulike dagaktivitetstilbud som er tilrettelagt for personer med demens. Noen av tilbudene er lavterskeltilbud som kan benyttes etter ønske, mens andre dagaktivitetstilbud må søkes på. Her er oversikten over alle de kommunale tilbudene for personer med demens

I tillegg er det mye av det generelle tilbudet i denne oversikten som kan passe voksne i mange ulike livsfaser, spesielt som aktivitet sammen med venner eller familie.

Aktiviteter spesielt for studenter

I Lillehammer bor det mange studenter, og det finnes mange studentidrettslag og andre studentgrupper. Noen er åpne bare for studenter, andre er åpne for flere.

Studentaktiviteter i Lillehammer:

  • Lillehammer studentidrett har for tiden grupper for basketball, fotball, håndball, løping, langrenn, crossfit, frisbeegolf, innebandy, padel, dans, futsal, ishockey og volleyball
  • I Lillehammer studentsamfunn er det mange flere studentgrupper. Her er det musikkgruppe, friluftsgruppe, spillsamfunn, stand up-klubb og mye mer

I tillegg er det meste av tilbudet i denne oversikten åpent for alle voksne, uavhengig av om man er student eller ikke.

Aktiviteter tilrettelagt for deg med psykiske helseutfordringer eller rusutfordringer

Alle har behov for gode opplevelser, alene og sammen. Det kan bli ekstra viktig for de av oss som har ekstra strevsomme dager, enten det skyldes rus, dårlig psykisk helse eller andre utfordringer. For noen føles det godt å delta i aktivitetstilbud som er tilrettelagt for nettopp dette. Dette tilbudet er samlet i oversikten over Meningsfylt fritid-tilbud. Der finnes nybegynnerkor, gitarkurs, turgruppe, treningstilbud og mye mer. Tilbudet i oversikten er enten rimelig eller gratis å delta på.

Aktiviteter tilrettelagt for ulike funksjonsnedsettelser (kognitive og/eller fysiske)

Noen av byens fritidstilbud er spesielt tilrettelagt for deltakere med fysiske eller kognitive funksjonsnedsettelser, mens andre er universelt utformet slik at funksjonsgrad får lite å si. Tips oss gjerne om dere kjenner til flere tilrettelagte eller universelt utformede aktivitetstilbud.

Curling:

  • Lillehammer curling har paracurlinggruppe som spiller curling sittende, tilrettelagt for fysiske funksjonsnedsettelser

Håndball:

Fotball:

  • Wednesday United er et fotballag i Lillehammer fotballklubb, og er tilrettelagt for fysiske og kognitive funksjonsnedsettelser

Fritidsklubb:

  • Onsdagsklubben - tilrettelagt for fysiske og kognitive funksjonsnedsettelser

Langrenn:

  • Lillehammer skiklub har paragruppe tilrettelagt for fysiske og kognitive funksjonsnedsettelser

Musikk

Rullestolbasket

  • Mjøsa Pikes - åpent for alle, alle bruker rullestol uansett funksjonsevne

Svømming:

I tillegg kan flere andre tilbud tilrettelegge for funksjonsnedsettelser av ulike typer. Ta gjerne kontakt med de som tilbyr aktivitet for å finne ut om aktiviteten kan passe deg, de aller fleste organisasjoner vil gjerne redusere barrierer for å delta i aktiviteten deres.

Aktiviteter for barn og ungdom

Vi har i noen år hatt en oversikt over aktivitetstilbud for barn og ungdom. En god del av organisasjonene nevnt under har tilbud både for barn, ungdom og voksne. Er du i slutten av tenårene, kan det være lurt å ta en kikk i begge oversiktene. Se lista over aktiviteter for barn og ungdom. Denne utgis også som brosjyre hvert år, og deles ut blant annet gjennom grunnskolene i Lillehammer.

Fritidsaktiviteter i ulike sjangere

Resten av denne oversikten er sortert etter sjanger på aktiviteten, ikke etter hvilke befolkningsgrupper de er tiltenkt. De fleste av disse er åpne for voksne i alle aldere. Noen tilbud er for ungdom, der øvre aldersgrense er i slutten av tenårene eller tidlig i tjueårene. Noen tilbud passer like godt for nybegynnere som for mer erfarne, mens andre tilbud passer best for de som allerede kjenner aktiviteten godt.

Si gjerne fra på e-post til ane.solstuen@lillehammer.kommune.no om du kjenner til aktivitetstilbud som bør inn i denne lista!

Aking/bob/skeleton

Aking er en konkurranseidrett der utøverne aker med spesielle kjelker eller sleder i veldig høy fart. Konkurransene foregår i naturlige akebaner. Konkurransene foregår i naturlige akebaner eller i kunstbaner, og på Hunderfossen har vi kunstbanen som ble brukt under OL på Lillehammer.

Aking i Lillehammer:

 

Alpint

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I alpint kjører man ski ned bratte og svingete preparete løyper. Tempoet er ofte svært høyt! I alpint kan man konkurrere i ulike variasjoner av slalåm og utforrenn.

Alpint i Lillehammer:

Basketball

Basketball er et lagspill der man scorer poeng ved å kaste eller slå ballen i motstanderens kurv. Basket kan spilles både utendørs og innendørs.

Basketball i Lillehammer

Bridge

Bridge er et kortspill for fire personer hvor to par spiller mot hverandre. Mange spiller bridge som hobby, og det finnes også store turneringer.

Bridge i Lillehammer:

 

Bueskyting

Bueskyting er skyting med pil og bue. Bueskyting foregår enten på bane utendørs, på bane innendørs, eller ute i en terrengløype. 

Bueskyting i Lillehammer:

 

Curling

Curling er et presisjonsspill på is, der to lag konkurrerer om å plassere spesielle curlingsteiner nærmest mulig midtpunktet i et målområde. Spillerne sender curlingsteinene glidende bortover isen, og koster foran steinen for at den skal gli bedre. Kanskje er du på landslaget som vinner OL om noen år?

Curling i Lillehammer:

 

Crossfit

I Crossfit / funksjonell fitness er målet er å gjøre kroppen i stand til alle typer hverdagslige aktiviteter. En typisk crossfitøkt inneholder både allsidig styrketrening og allsidig kondisjonstrening med høy intensitet.

Crossfittilbud i Lillehammer:

Dans

Dans er bevegelse for bevegelsens skyld - oftest sammen med musikk. Det finnes former for dans i alle kulturer og flere ulike organisasjoner i Lillehammer lærer bor mange ulike dansestiler - både ballett, freestyle, hip hop, jazzballett, drill og mye mer.

Dans i Lillehammer:

 

E-sport og datakultur

Dataspill og konkurranse = e-sport. E-sportutøvere må være kjappe, kloke, lure og i god form. Kanskje du vil trene sammen med en e-sportklubb, eller kanskje du er mest interessert i å bli kjent med andre som er glad i å spille?

Datakultur og e-sportmiljø i Lillehammerområdet:

Film

De aller fleste ser film eller TV-serier ofte - og noen er ekstra interesserte. Kanskje du vil se gode filmer fra hele verden? Kanskje du vil møte andre som også er interessert i film?

Film i Lillehammer:

 

Folkemusikk

Folkemusikk er tradisjonell musikk, med særpreg som hører til det området musikken stammer fra. I Norge har vi mange ulike folkemusikktradisjoner, og vi har flere aktive, dyktige folkemusikere i Lillehammer.

Folkemusikk i Lillehammer

 

Foto

Mange tar mange bilder hver dag - og kanskje synes du det er ekstra spennende å få til skikkelig gode bilder? Kanskje du vil lære mer om kamera og om foto?

Foto i Lillehammer:

 

Fotball

Fotball er et ballspill og en lagidrett - og verdens mest populære sport. Målet er å score mål, og for å få til det trengs både samarbeid og øving. I Lillehammer finner du fotballag i alle deler av kommunen. Noen av disse har A-lag med fokus på høyest mulig nivå fotball, noen har voksenlag som møtes aller mest for moro skyld.

Fotball i Lillehammer:

 

Freeski

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I freeski kombinerer man alpinskikjøring med hopp og triks, gjerne med bruk av ulike hindringer i løypa. 

Freeski i Lillehammer:

Friidrett

Friidrett har flere ulike grener, både løp, hopp og kast i flere varianter. Gjennom friidrett får du prøve mange ulike øvelser, og kan etter hvert velge å øve spesielt mye på det du liker aller best.

Friidrett i Lillehammer:

 

Friluftsliv

Det er stadig mer populært å gå tur i fjell, skog og mark, både på egenhånd og sammen med friluftsgrupper. Du kan låne mye turutstyr hos BUA Lillehammer, og hvis du vil dra på tur sammen med noen kan du være med på DNTs aktiviteter.

Friluftsgrupper i Lillehammer:

 

Frisbee/diskgolf

Diskgolf fungerer på mange måter som vanlig golf, men i stedet for å slå en ball ned i et hull, kastes disken i kurver av metall. I Lillehammer er det flere frisbeegolfbaner/diskgolfbaner, og også en diskgolfklubb. 

Frisbee i Lillehammer:

 

Futsal

Futsal er innendørs fotball. I futsal er det færre spillere på banen, banen er på størrelse med håndballbaner og kampene varer kortere enn ordinære fotballkamper. Det betyr høyt tempo!

Futsal i Lillehammer:

Golf

Golf spilles med ball og køller på store gressbaner. Målet er å bruke færrest mulig slag på å få ballen ned i hull i banen - og golfbane har gjerne 6, 9 eller 18 hull. Golf er en hobby for mange, og er også en stor internasjonal konkurransesport.

Golf i Lillehammerområdet:

 

Historie

Vil du lære mer om historien til samfunnet vårt, eller kanskje historien til din egen slekt?

Historiegrupper i Lillehammerområdet:

Man kan også besøke Innlandsarkiva sin avdeling på Maihaugen om man avtaler tid på forhånd. 

 

Humor/stand up

Drømmer du om å prøve deg som stand up-komiker? Kanskje vil du legge til rette for morsomme kvelder for mange glade publikummere? 

Humoraktiviteter i Lillehammer:

Hund

Hunder kan være kjæledyr og venn, men flere har også hund som en del av hobbyen sin. Mange ønsker også å ta valpekurs.

Aktiviteter med hund i Lillehammerområdet:

Du kan ofte møte andre hundeiere ved å besøke hundeluftegården i Lillehammer.

Husflid/håndverk/tradisjon

Kanskje du har lyst til å lære å strikke, farge garn, veve, spikke, brodere eller andre håndverksteknikker? Kanskje du vil være med på husflidskurs, eller bare møte andre som også er interessert i det samme?

Husflid, håndverk og tradisjon i Lillehammer:

 

Håndball

Håndball er et innendørs ballspill med to lag, der målet er å score flest mulig mål. Spillet går fort og spillerne blir både raske og sterke - og er helt avhengige av å samarbeide godt. Håndball er en av de mest populære idrettene i Norge, både å delta i og å følge med på i store turneringer.

Håndball i Lillehammer:

 

Innebandy

Innebandy er et innendørs ballspill med køller og en liten ball, og minner om ishockey. Innebandy blir stadig mer populært i Norge.

Innebandy i Lillehammer:

 

Instrumentundervisning, band og orkester

I tillegg til korps, går det an å spille sammen med andre i både orkester og i band eller andre grupper. I Lillehammer og i nabokommunene kan du lære å spille ulike instrumenter og øver på å spille sammen med andre. Hvis du vil øve på egen hånd, kan du låne øvingsrom på Plan B eller ved Kulturhuset Banken.

Instrumentundervisning, band, orkester og øvingsmuligheter i Lillehammer:

 

Ishockey

Ishockey er et lagspill på isbane, der spillerne går på skøyter og bruker køller til å føre en puck. Laget scorer mål ved å få pucken i motstanderlagets målbur.

Ishockey i Lillehammer:

Jakt og fiske

Jegere sporer opp og skyter eller fanger ville dyr og fugler. Fiskere fanger ville fisk, enten med fiskestang, nett eller annet utstyr.

Jakt og fiske i Lillehammer:

 

Kampsport

I kampsport lærer man kampteknikker og selvforsvar. Det finnes mange ulike typer kampsport, og blant de vanligste i Norge er f.eks. karate, jujutsu, aikido og taekwando. Mange av disse kan man lære i Lillehammer eller i nærheten av Lillehammer.

Kampsport i Lillehammer:

 

Klatring

Du kan klater både innendørs og utendørs, både i ferdige løyper og i naturlige klatrevegger. Skal du klatre utendørs er det viktig å vite hvordan man klatrer sikkert - da er det lurt å gå på kurs først.

Klatring i Lillehammer:

 

Konsertforening

Vil du legge til rette for gode konsertopplevelser og flotte arrangementer? I Lillehammer finnes det flere foreninger med det formålet. De ulike foreningene har fokus på ulike sjangere. Hvis du ikke finner en arrangørgjeng som passer din favorittsjanger, kan du jo starte en ny?

Konsert/arrangørforeninger i Lillehammer:

Kor og sang

Stemmen er kroppens eget instrument. Det å synge sammen med andre gjør det enda lettere å bli kjent med hverandre, og sang er et flott verktøy både for å bearbeide og for å formidle følelser. I Lillehammer er det kor i mange sjangere, for sangere i alle aldere, for både nybegynnere og for mer erfarne sangere.

Kor og sang i Lillehammer:

 

Korps/storband

I et korps eller storband spiller mange musikere mange ulike instrumenter. Du kan spille både trompet, saksofon, tuba, trommer og mye annet - og i korpset spiller ofte folk i mange ulike aldere sammen. Janitsjar og brass har litt ulik instrumentsammensetning. I brass er det messingblåseinstrumenter og perkusjon, mens i janitsjarkorps er det også med treblåseinstrumenter.

Korps i Lillehammer:

I tillegg til disse finnes også en rekke skolekorps i Lillehammer. En del Lillehammer-musikere spiller også i korps i nabokommunene våre.

 

Kunst

Kunst finnes i mange former - både maleri, fotografi, skulpturer, vevkunst, performancekunst, tegning, grafikk og mye annet. Kanskje du vil utforske flere kunstformer, eller øve deg spesielt i én av dem? Kanskje du drømmer om å bli kunstner, eller kanskje du bare har det skikkelig fint når du tegner, maler eller lager annen kunst?

Kunstaktiviteter i Lillehammer:

 

Kunstløp

Kunstløp er som dans på skøyter. I konkurransene viser man skøyteferdigheter med trinn, hopp og piruetter, enten alene, i par eller grupper.

Kunstløp i Lillehammer

Langrenn

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Langrenn er nok den vanligste, og mange idrettslag har noe langrennsaktivitet gjennom året, mens Lillehammer skiklub har det som en av sine hovedaktiviteter. I langrenn går man korte eller lange turer med ski og staver, som oftest i oppkjørte skiløyper. Langrenn er konkurransesport for noen og turform for veldig mange.

Langrenn i Lillehammer:

Litteratur

I litteraturbyen Lillehammer er det mange møteplasser for de som er glad i å lese og lytte til gode historier. 

Litteraturaktiviteter i Lillehammer:

Løping

Vil du løpe fortest mulig, eller bare for turens skyld? I Lillehammer er det muligheter for begge deler, både alene og sammen med andre.

Løpeaktiviteter i Lillehammer:

Makerspace (skaperverksted) og folkeverksted

I et makerspace (skaperverksted) finner du ofte utstyr til å skape, f.eks. 3D-printere, laserskjærere, loddebolter, symaskiner og roboter. På et makerspace finner du også andre som er interessert i å skape, fikse og utforske. På et folkeverksted finner du utstyr som kan brukes til å bygge, sy, reparere og vedlikeholde. Begge steder kan du ofte finne andre som er interessert i det samme som deg. Kanskje dere kan lære noe nytt av hverandre?

Makerspace og folkeverksteder i nærheten:

Mat

Mat er nødvendig for alle og hobby for noen. Kanskje du vil bli kjent med flere mattradisjoner? Kanskje du vil lære mer om spiselige vekster?

Matkultur i Lillehammer:

Modellfly

Modellfly er alle slags fly - i små varianter. Det kan være seilfly, droner, motorfly, helikopter. Om du ønsker å fly modellfly sammen med andre, finnes det en modellflyklubb i Lillehammer.

Modellfly i Lillehammer:

 

Motorsport

Motorsport er både bilsport og motorsykkelsport - det handler om fart og motorkrefter. I Lillehammer er det aktivitet i Hovemoen, som etter hvert flyttes til et nytt motorsportanlegg på Korsåsen.

Motorsport i Lillehammer

Orientering

Orientering er en type terrengløp eller byløp der man bruker kart og kompass for å finne poster som er plassert rundt i et bestemt område. Alle postene må vanligvis finnes i riktig rekkefølge før man kan løpe (eller gå) i mål.

Orientering i Lillehammer:

 

Padeltennis

Padeltennis (også kalt padel) er en racketsport - og en raskt voksende idrett verden over. Den kan spilles innendørs og utendørs, og minner om en kombinasjon av squash og tennis. Banen har nett i midten og vegger rundt, der også veggene er en del av spillet. 

Padeltennis i Lillehammer:

Parkour

Parkour er en bevegelsesform der målet er å komme raskt fra et punkt til et annet. Utøverne kombinerer for eksempel hopp, løp, klatring og balanse for å bevege seg over og rundt ulike hindringer, som benker, trær, murer og gelendere. Parkour foregår gjerne i sentrumsområder, med mange ulike hindringer og mål. De siste årene har det også kommet flere parkouranlegg rundt om i Norge, både innendørs og utendørs.

Parkour i nærheten av Lillehammer:

Randonee

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I randonee bruker man alpintutstyr på fjelltur, med bratt skitur opp på en fjelltopp og frikjøring ned igjen etterpå. På turen oppover har man skifeller festet under skiene, før man tar dem av for å få god gli ned fra fjellet. Randoneeturer krever god kunnskap om sikkerhet.

Randonee i Lillehammer:

Ridning

Det finnes flere muligheter til å ri på hest eller ponni i Lillehammerområdet. Kanskje du vil være med på å stelle hestene? Kanskje du vil ri for moro skyld, eller kanskje du vil lære sprangridning og konkurrere i hestesport?

Ridemuligheter i Lillehammerområdet:

 

Roing

Roing er både en olympisk gren og en hyggelig aktivitet på tur. Det finnes kurs og aktivitet både for deg som vil ro raskest mulig, og for deg som bare vil føle deg tryggere i båt.

Roing i Lillehammer:

 

Seiling

Når man seiler, styrer man en seilbåt ved hjelp av vind. Seiling er både en idrett, en reisemåte og en hobby. 

Seiling i Lillehammer:

Sjakk

Sjakk er kanskje verdens mest kjente brettspill, og spilles både på stuebord, i klubbhus og i store TV-sendte turneringer - verden over. I Lillehammer kan du spille sammen med en sjakklubb, og du kan låne sjakkbrett hos BUA Lillehammer.

Sjakk i Lillehammer:

 

Skateboard

Skateboard/rullebrett er et brett med hjul, og finnes i ulike varianter. Skateboard kan være et transportmiddel, men er vanligere å se i skateramper og andre skateanlegg, der skatere bruker brettet til å gjøre ulike triks. 

Skateboard i Lillehammer

Skihopp

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert, alpint, freeski, randonee og skiskyting. I skihopping konkurrerer man om å hoppe lengst mulig på ski. I Lillehammer er det hoppbakker flere steder.

Skihopp i Lillehammerområdet:

 

Skiskyting

Det finnes mange typer skisport, og mange går eller står på ski bare for moro skyld. Idrettslagene i Lillehammer har aktivitet i flere av skisportene; både langrenn, hopp, kombinert og skiskyting. I skiskyting kombinerer man langrenn og skytesport. I hvert renn går man både flere distanser langrenn og stopper for å skyte på blink, og begge deler er viktig for det endelige resultatet.

Skiskyting i Lillehammer:

 

Skyting/skytesport

Skytesport er et samlebegrep for konkurranseskyting med gevær eller pistol, og det skytes på ulike typer mål, og på både innendørs og utendørs skytebaner. Skyting er blant Norges aller største breddeidretter, og Norge har flere konkurranseskyttere i verdenstoppen. 

Skytterlag i Lillehammer:

Snowboard

Snowboard/snøbrett er som en bred ski, der begge føtter er festa til ett brett, og brukes til kjøring i blant annet alpinbakker. Snowboard er en populær vinteraktivitet, og også en stor konkurransesport.

Snowboard i Lillehammer

Spillsamfunn: Brettspill, rollespill, kortspill+

Vil du finne noen å spille brettspill med? Rollespill som Pathfinder eller Dungeons & Dragons? Kortspill som Magic: The Gathering eller Pokémon? Miniatyrspill som Warhammer?

Spillsamfunn i Lillehammer:

Squash

Squash er et innendørs ballspill med racket og gummiball. Banen er omgitt av fire vegger, og veggene er en del av spillet. Squash kan spilles én mot én eller som lagspill med to spillere på hvert lag.

Squash i Lillehammer:

Svømming

Å svømme er å kunne bevege seg i vann uten å synke. Å kunne svømme er viktig for å være trygg i vann og i nærheten av vann. Noen føler seg ikke som trygge svømmere, og ønsker seg kurs eller en svømmegruppe der man kan lære litt mer. Noen har svømming som hobby, og noen vil bli gode nok til å konkurrere.

Svømming i Lillehammer:

Sykling

Sykkel er både en stor sport, og en vanlig fritidsaktivitet og transportmetode. Vil du lære mer om å sykle godt og raskt sammen med andre, kan du det. Eller kanskje du vil teste stisykling?

Sykling i Lillehammer:

 

Teater/drama

I teater forteller skuespillere en historie gjennom fremføre og gjøre handlingen i historien. Skuespillerne lever seg inn i karakterene i historien, og får samtidig publikum til å leve seg inn i historien. 

Teater/dramaaktiviteter i Lillehammer:

 

Tennis

Tennis er et ballspill der spillerne bruker en racket til å slå ballen fram og tilbake over et høyt nett midt på banen. Det kan spilles én-mot-én og som lagspill med to på hvert lag. 

Tennis i Lillehammer:

 

Trekkspill

Trekkspill er musikkinstrumenter der den som spiller, trekker eller skyver på en belg. Manualer med knapper eller taster brukes for å bestemme hvilke hvilke toner som skal klinge. 

Trekkspill i Lillehammer:

Treningssenter

Om du vil ha mest mulig fleksibilitet og tilgang på et bredt treningstilbud, er det kanskje et treningssenter du leter etter. I Lillehammer er det mange! Noen er selvbetjente hele eller deler av åpningstiden. Noen har et bredt utvalg gruppetimer, noen tilbyr personlig trener, og noen har også ekstra fasiliteter som svømmehall, squashbaner, padelbaner eller løpebane. Alle disse har utstyr til styrketrening og kondisjonstrening på egen hånd. 

Treningssentere i Lillehammer:

I tillegg til treningssentrene, finnes det kommunale anlegg for styrketrening på egenhånd på Strandpromenaden og i Nordre Park.

Trim/mosjonsgrupper

Vil du trene “litt av alt"? Noen idrettslag har grupper med variert treningstilbud for voksne. Disse kalles gjerne “seniortrim”, “voksentrim”, trim eller mosjon. Her er målet gjerne både aktivitet og en sosial møteplass.

Trimtilbud i Lillehammer:

 

Turn

Turn består av mange ulike akrobatiske øvelser med og uten apparater - gjerne med mye hopp, sving og balansering. 

Turn i Lillehammer:

 

Vannski

På vannski står du på en spesiell type ski mens en båt trekker deg raskt over store vannflater. Klarer du å holde deg oppe? Vannskiklubben har både kurs og mulighet til å øve deg gjennom sommersesongen.

Vannski i Lillehammer:

 

Volleyball

Volleyball er et lagspill der målet er å få ballen over et høyt nett og ned på gulvet eller bakken på det andre lagets banehalvdel. I ordinær volleyball spiller man innendørs i idrettshall, mens man i strandvolleyball spiller utendørs på sandbaner.

Volleyball i Lillehammer:

Vil du lage din egen aktivitet?

Kanskje finner du noe som frister her, kanskje har du mest lyst til å drive med noe annet. Vil du lage din egen aktivitet? Da foreslår vi at du leser litt mer om det å starte og drive din egen organisasjon her:

Lykke til!