Gatebruksplan Lillehammer sentrum vedtatt av Kommunestyret

Gatebruksplanen er utviklet innenfor samarbeidsprosjektet «Byutvikling Lillehammer», der Lillehammer kommune, Innlandet fylkeskommune, Statsforvalteren i Innlandet, Statens vegvesen og næringslivet er involvert.

Hovedhensikten med Gatebruksplanen er å bidra til å nå nullvekstmål i personbiltrafikken, samtidig opprettholde Lillehammer som en attraktiv og levende by. Gatebruksplanen er en prinsipp-plan som ivaretar alle trafikantgrupper. Den skal være et styrende dokument for videre utvikling av gatenettet i Lillehammer sentrum med prioritering av trafikantgrupper, slik at man steg for steg nærmer seg felles mål gjennom prosjekter og utbygginger.

Tidligere saksgang

Verksted om Gatebruksplan gjennomført

Prosjektet Byutvikling Lillehammer inviterte fredag 4. desember til digitalt arbeidsverksted for å diskutere gatebruksplan i Lillehammer sentrum.

Gatebruksplanen skal følge opp mål i bystrategien om endret transportmiddelfordeling – flere skal gå, sykle og kjøre kollektivt – og mål om å styrke Lillehammer som levende og attraktiv by. Dette gjøres gjennom en strategisk plan for gatenettet, hvor prioritering av ulike trafikantgrupper og relevante tema gjennomgås og vurderes. 
 
Norconsult er leid inn som konsulent for å bistå i arbeidet, og ledet arbeidsverkstedet. De innledet med en gjennomgang av foreløpig analyse, og stilte noen spørsmål til diskusjon som ble arbeidet videre med i gruppearbeider.
 
Presentasjon fra verkstedet finnes her. (Opptak kommer)
 
Spørsmålene som det ble jobbet med i grupper ligger tilgjengelig gjennom den digitale plattformen Miro. Her er det mulighet også for de som ikke hadde anlegning til å være med på møtet å komme med innspill frem til 15. desember. Gå inn her for å gi tilbakemelding 

Arbeid med Gatebruksplan er i gang!

Byutvikling Lillehammer har satt i gang arbeid med en Gatebruksplan for Lillehammer.
 

5. Februar ble det gjennomført en workshop for å kvalitetssikre kunnskapsgrunnlaget til arbeidet med Gatebruksplan. 

Presentasjonene fra workshoppen finnes under. 

Velkommen, v/ Espen Granberg Johnsen 

Presentasjon fra Tønsberg, v/ Lene Stenersen

Gående og grøntstruktur, v/ Kari Sundfør

Sykkel og kollektiv, v/ Randi Sira

Tilgjengelighet og trafikk, v/ Kasia Szary-Skadell

Fortetting, v/ Marthe Torset

Erfaringer fra Gjøvik, v/ Bjørn Iddberg

Veien videre, v/ Inger Stubsjøen

 

Rapport med oppsummering fra workshoppen kan leses her.