Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
error_outline16. mars kl. 22:10

Smittestatus:

Det er registrert totalt 39 smittede personer i Lillehammer pr. 5. juni kl. 12.00. To personer er døde. Tallene oppdateres hver dag. 

Les mer clear
error_outline05. juni kl. 16:28

Vann i vente

Det er ventet mye regn på Lillehammer fra fredag kveld 5. juni til søndag morgen, 7. juni. 

Les mer clear
Foto: Helén Sundström

Prøveboring på Balbergøya

Lillehammer kommune arbeider med å etablere en reserveløsning for drikkevannskilden i Korgen. Dersom vannkilden faller bort, er det nødvendig å ha et fullverdig alternativ i bakhånd. Vann fra en grunnvannskilde på Balbergøya er ett av flere alternativer som undersøkes. 

Foto: Svein Ove Gruven

Ny vannledning mellom Vårstien og Linneavegen

Det skal i høst legges vannledning på ca. 60 meter fra enden av Vårstien og opp gangvegen i retning Linneavegen. Arbeidene starter ca 1. oktober og vil være ferdig til jul.

Hamarvegen nord

Anleggsarbeider langs Hamarvegen

Det skal etableres ny gang- og sykkelveg og nye vann- og avløpsledninger langs Hamarvegen mellom Åretta og Storgata i Søre Ål. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen og Lillehammer kommune der Statens vegvesen vil være formell byggherre. Planlagt oppstart for anleggsarbeidene var satt til våren 2020. Dette er forskjøvet og oppstart vil skje til høsten.

Lillehammer vannverk - Skisse: Sweco

Lillehammer vannverk

Et nytt flomsikkert vannverk skal bygges i Hovemoen med beliggenhet litt høyere i terrenget enn vannverket i Korgen. Samme vannkilde skal benyttes, og vannet skal pumpes fra grunnvannsbrønnene i Korgen opp til det nye vannverket. I det nye vannverket blir det etablert vannbehandlingsanlegg for manganfjerning.

 

Høydebasseng Skogen - Foto: Intec

Høydebasseng Skogen

Lillehammer kommune har tatt i bruk et nytt høydebasseng på 1000m3 og ledningsnett i Søre Ål i vinter.